Reality in Real Life

Bayangan Maut

Lebuhraya Utara Selatan.

KM388.0 (Behrang) – KM459.3 (Bukit Lanjan) – 71.3 KM

Data kes  bermula dari 15 Okt 2008 

(Sila guna font lebih kecil pada browser anda jika carta ini tidak lengkap paparannya)

Kejadian yang berlaku mengikut turutan KM.

Tarikh KM Arah M C Kenderaan Masa Nota
SUSUR 388.0 U/S BEHRANG
1 15.09.10 394.0 S 4 1 kereta 0830
2 04.07.11 395.7 U/S 2 2 2 kereta,1 motor 0600
LayBy 396.4 U TG MALIM
3 26.07.10 396.7 U 1 1 1 lori,1 kontena 0430 LK
RSA 398.8 S U.BERNAM
SUSUR 400.3 U/S TG MALIM
4 14.01.09 400.3 U 2 2 lori 1030 LK
5 19.06.09 400.9 S 1 1kereta,1 treler 0540 LK
6 23.07.11 401.8 S 1 1 1 kereta 0045
7 06.11.11 402.1 S 1 2 1 kereta, 1 kontena 1500 LK
8 06.06.11 404.7 S 1 2 1 kereta 0800
9 24.07.11 404.9 S 1 1 motor,1 bas, 8 kereta 1430
10 26.01.11 404.9 S 1 2 kereta,1 lori 1815
11 30.03.09 405.7 U 1 13 3kereta 0530
12 20.03.09 406.6 U 1 pelbagai 0100
13 27.08.09 407.9 U 1 7 6 kenderaan 0130
14 06.02.12 408.0 U 1 1 motor 1600
15 04.06.11 409.3 U 1 3 1 kereta 1 lori 0001
SUSUR 409.9 U/S L BERINGIN
16 13.06.10 414.0 U 2 1 lori,1 kereta 1600
17 19.06.10 415.1 S 1 6 1 bas 0730
18 20.11.11 416.5 U/S 2 6 1 4WD,1 motor 0300
19 16.06.10 416.8 S 1 3 lori 0700
20 21.12.11 417.3 U 1 1 treler 1800
21 24.03.10 417.6 S 2 1 1 kereta 1500
22 19.04.10 418.7 S 1 2 kereta,1 lori 2100
23 16.11.09 418.8 S 1 1 kereta 0730
24 19.06.10 418.8 U 2 1 1 kereta,1 treler 0730
25 31.12.11 419.5 S 2 3 1 kereta 0230
SUSUR 419.6 U/S B TAGAR
26 04.02.10 419.7 S 1 1 1 kereta,1 lori 1230
27 31.10.10 420.3 S 1 2 1 kereta 0130
28 29.11.08 420.8 S 4 1 bas 1500
29 01.12.09 420.8 S 10 1 bas 1415
30 01.12.10 420.8 S 9 2 bas, 2 lori 1815
31 10.01.09 421.3 S 1 3 1 bas 0400
32 09.10.10 421.8 S 1 1 motor 2330
33 22.09.11 422.5 U 2 2 2 lori 1330
34 18.05.11 423.0 U 1 1 bas 1 motor 0130
35 31.12.10 423.5 U 1 2 1 van,1 lori 0130
36 21.04.11 424.2 S 1 motor/pelbagai 2200
37 21.07.11 424.9 S 2 1 motor 0545
38 17.01.11 424.9 U 2 1 van, 1 kereta 2245
39 18.11.11 425.6 U 1 1 1 motor,1 lori 2000
40 18.11.11 425.7 U 6 4 kereta,2 bas 2100
41 18.11.11 425.8 U 4 kereta 2200
42 28.11.11 426.5 S 1 1 motor 2130
43 04.06.11 428.0 U 1 1 lori 1000
SUSUR 428.4 U/S B. BRNTUNG
44 10.11.11 428.4 S 1 1 kereta, pejalan 1130
45 14.01.10 429.0 S 5 1 treler 2330
46 22.04.11 429.0 S 1 pelbagai 2130
47 21.08.10 429.2 S 1 - 1 kereta,1motor 1150
48 12.09.11 429.2 U 1 - 1 kereta, 3 lori 1230
49 27.04.11 429.8 U 1 1 kereta 1730
50 27.01.09 431.0 S 1 1 motor,1 kereta 0930
51 13.06.09 431.1 U 1 pelbagai 0230 PK
52 29.01.11 431.4 S 3 kereta 0930
53 14.05.09 431.4 S 1 1 1 kereta 1650
54 26.02.11 432.0 U 1 1 4WD 2000
55 30.04.09 432.4 S 1 1 motor,1 lori 2245
56 09.10.10 432.8 S 1 1 motor,dll 2230
57 30.04.10 432.8 S 1 1 1 lori,1 treler 0730
58 09.03.11 432.9 S 1 1 1 lori, 1 treler 0130
59 25.02.11 433.0 S 1 1 treler 0330
60 26.02.10 433.0 S 1 1 motor,1 lori 0100
61 04.12.09 433.5 S 10 1 bas 1030
62 30.05.09 433.7 U 1 1 motor, 1 lori 1000 LK
63 16.02.09 434.3 U 1 1 motor 0615
64 15.11.10 434.8 S 1 2 lori 1400
65 02.04.12 436.3 S 1 1 motor, 1 lori 0700 LK
66 14.01.09 436.3 S 2 1 kereta,1 lori 0830 LK
LayBy 436.4 S RAWANG
67 23.02.09 436.5 S 1 1 kereta,1 lori 0830 LK
68 24.02.12 438.9 S 1 1 kereta, 1 lori 0530
69 13.04.11 439.4 S 1 2 motor,1 kontena 0845
70 10.04.10 439.7 U 1 pelbagai 2000 PK
RSA 440.0 U RAWANG
71 11.12.08 440.7 S 1 1 motor 1730
72 13.04.09 442.9 S 6 10 1 bas 0450
SUSUR 443.8 U/S RAWANG
73 20.03.11 444.4 U kereta 1845
74 12.01.11 444.7 S 1 2 lori 0930
75 15.10.08 445.0 U 3 1bas 0030
76 01.04.11 445.4 S 1 2 lori 0545
77 22.10.10 446.2 U/S 1 1 1 treler, 1 lori 1330
SUSUR 446.3 U/S RAWANG S
78 03.09.10 447.3 U 1 1 motor,1lori 2030 LK
79 30.11.09 447.6 U 1 1 motor,1 lori 1200 LK
80 22.06.11 448.2 U 1 1 1 kereta 0900
81 01.12.11 448.6 S 1 kontena 1500
82 05.11.09 448.7 S 1 kereta,1 treler 1430
83 05.11.09 448.7 U 1 1 motor,1kereta 1500 LK
84 26.08.10 448.8 S 2 - 1 kereta,1 treler 0600 LK
85 15.09.11 448.8 U 1 - 1 motor,1 kereta 2130 LK
86 21.05.09 449.0 S 1 1 lori 0830
87 28.02.12 449.3 U 1 1 1 motor, 1 kereta 2030 LK
88 20.03.11 449.6 S 1 1 1 kereta 1330
89 12.03.12 450.4 U 1 1 motor 0350 LK
90 08.11.11 450.9 U 1 1 motor, 1 treler 1745 LK
91 11.01.10 451.0 U 1 1 kereta 1250
92 20.08.10 451.3 S 1 1 1 lori,1 treler 0635
93 16.04.11 452.0 U 1 1 motosikal 0900
94 18.09.11 452.5 U 1 1 1 kereta 0500
95 01.03.11 452.7 U 1 bas,1 lori 0645
96 19.10.11 453.3 S 1 treler 2030
LayBy 453.6 S SG BULOH
SUSUR 453.8 U/S HSPTL S BULOH
97 08.02.11 455.4 U 2 pelbagai 0700
98 03.08.10 455.7 U 2 - 1 kereta 1150 J
SUSUR 456.1 U/S S BULOH
99 05.07.10 456.2 U 1 1 kereta 1200
100 10.01.11 456.7 S 1 1 1 kereta 1130
101 10.07.10 458.0 U 1 2 lori 0930
102 01.06.11 458.3 S 1 lori 0900
103 26.11.11 458.4 U 1 1 lori 1900
OBR 458.4 U/S S BULOH
104 22.07.10 458.5 U 1 3 kereta,2 motor 1800
105 10.06.11 458.9 S 1 1 motor 2 lori 1430
106 30.06.10 459.0 U 2 1 lori 1030
SUSUR 459.3 U/S B LANJAN
JUMLAH 101 141

SUSUR – susur keluar/masukPanduan:

OBR – Overhead Bridge Restaurants (Restoran Jejantas)
RSA – Rest and Service Areas (Kawasan Rehat dan Rawat)
Lay-By – Hentian
M – maut
C – cedera
U – arah Utara
S – arah Selatan
U/S – arah Utara dan Selatan
LK – Laluan Kecemasan
PK – Pejalan Kaki
J – Jenayah
 
Kod Zon Waktu:
AP – Awal Pagi (0001 – 0600)
PG  – Pagi (0601 – 1200)
PTG – (1201 – 1800)
MLM – (1801 – 2400)
 
Terdapat 9 laluan susur keluar/masuk dan 1 Interchange:
- Km 459-3 Interchange Bkt Lanjan
- Km 456-1 Sg Buloh
- Km 453-8 Hospital Sg Buloh
- Km 446-3 Rawang Selatan/Guthrie
- Km 443-8 Rawang
- Km 428-4 Bukit Beruntung
- Km 419-6 Bukit Tagar
- Km 409-9 Lembah Beringin
- Km 400-3 Tg Malim
- Km 388-0 Behrang
 
Terdapat 3 kawasan rehat, LayBy menghala ke Utara:
- Km 458-4 Restoran Jejantas Sg Buloh
- Km 440-0 R&R Rawang
- KM 396-4 LayBy Tg Malim
 
4 kawasan rehat hala ke Selatan:
- Km 398-8 R&R Ulu Bernam
- Km 436-4 LayBy Rawang
- Km 453-6 LayBy Sg Buloh (lori)
- Km 458-4 Restoran Jejantas Sg Buloh
 
Sila ambil perhatian lokasi ini – ini kawasan yang banyak meragut nyawa:-
Antara KM 400 – KM 408 (Tg Malim – Lembah Beringin)
Antara KM 414 – KM 422 ( Lembah Beringin-Bkt Tagar-Bkt Beruntung_- Antara KM 429 – KM 459 (Bkt Beruntung hingga Bkt Lanjan)
  
Fakta kebetulan: 

1: 3 kes  berlaku di kilometer sama, membabitkan bas syarikat yang sama, arah yang sama,

29.11.08 420.8 S 4 1 bas 1500
01.12.09 420.8 S 10 1 bas 1415
01.12.10 420.8 S 9 2 bas, 2 lori 1815

Kes ini berlaku di kilometer yang sama (420.8), membabitkan bas dari syarikat yang sama, melanggar penghadang jalan yang sama, kedua-duanya arah Selatan dan berlaku  pada waktu dan tarikh yang hampir sama. Kedua-kedua kes tidak melibatkan kemalangan jiwa. Dan pada 1 Dis 2010, genap setahun kemudian, kemalangan kali ketiga berlaku di lokasi sama arah yang sama, juga membabitkan bas. kali ini 2 buah bas tetapi syarikat yang berlainan. 2: Berlaku genap setahun di kilometer hampir sama

30.04.09 432.4 S 1 1 motor,1 lori 2245
30.04.10 432.8 S 1 1 1 lori,1 treler 0730

Kemalangan ini berlaku genap setahun pada tarikh yang sama, di lokasi yang hanya jarak 400 meter, kedua-duanya arah Selatan.  Seorang maut dalam setiap kes. 3: Berlaku di kilometer yang sama

24.07.11

404.9

S

1

1 motor,1 bas, 8 kereta

1430

26.01.11

404.9

S

 1

2 kereta, 1 lori

‘1815

2 kemalangan ini berlaku di kilometer yang sama, 404.9, kedua-duanya arah Selatan dan berlaku di waktu petang. Kedua-duanya membabitkan kenderaan berat iaitu bas dan lori, Seorang maut dan seorang cedera. 4: Berlaku di kilometer yang sama

16.11.09

418.8

S

1

1 kereta

0730

19.06.10

418.8

U

2

1

1 kereta,1 treler

0730

5: Berlaku di kilometer yang sama

21.07.11

424.9

S

2

1 motor

0545

17.01.11

424.9

U

 2

1 van, 1 kereta

2245

Kemalangan ini juga berlaku di kilometer yang sama, tetapi masing-masing di arah bertentangan. 1 kes membabitkan 2 kematian, dan berlaku di waktu awal pagi dan lewat tengahmalam.

Senarai kes kemalangan di dalam jadual Bayangan Maut mengikut turutan tarikh berlaku: 

sedang dikemaskini

 

21 Comments

  1. Khairul's Gravatar Khairul
    04/12/2013    

    Bagus la admin buat siasatan ni…hampir setahun saya ulang alik dari tg malim ke klang ikut hghway tu…macam pelik tapi benar..terlalu banyak kemalangan yang berlaku di bayangan maut…setiap masa saya berdoa dijauhkan daripada kemalangan di situ…bermacam2 jenis kemalangan saya dah nampak dekat situ…alhamdulillah setelah isteri dapat bertukar ke shah alam, saya tak perlu lagi melalui kawasan tu….

  2. Arexero's Gravatar Arexero
    23/10/2013    

    Br pernah gak alami kemalangan gak kt laluan ni. Sebelum exit bukit tagar arah utara. Hujan lebat time tu. Tibe2 kete depan berpusing. Brek emergency dh tp kene gak. K kalu ikut jarak memang jauh tp sebab jln licin kete cantik je slide atas jln langgar kete depqn tu

  3. Me's Gravatar Me
    11/07/2013    

    Orang Yang saya kenali telah meninggal disini .. Al-Fatihah

  4. danish's Gravatar danish
    22/02/2013    

    ayah saya penah kena kacau kat jalan ni….masa tu nak maghrib,tiba2 ade kain putih melintas separuh kain menutupi cermin depan kereta ayah saya…nasib baik ayah saya dapat mengawal kereta sebab tak nampak depan…..moral ,jangan panik sebab panik tu yg menyebabkkan kemalangan..wallahualam

  5. shukri ahmad's Gravatar shukri ahmad
    25/01/2013    

    saya tinggal di Bukit Beruntung.saya pun tak faham kenapa jalan tersebut begitu ‘keras’.Allah Maha Mengetahui. mungkin perlu ada solat hajat Perdana meminta bantuan Allah memutihkan kawasan itu. mungkin juga ada berlaku pemujaan/syirik di kawasan sekitar yang Allah ingin kita siasat dan banteras. sesungguhnya Allah akan beri jalan kepada orang yang berfikir dan berharap padaNYA.

  6. Katakrabun's Gravatar Katakrabun
    03/11/2012    

    Tempat tu mmg keras sebab dah bnyk kemalangan maut so sendiri je kena beringat bila lalu situ. PLUS pun tak blh nak buat ape so jgn salahkan dorang.

  7. chezuln's Gravatar chezuln
    04/08/2012    

    salam semua 30/7/12 satu accident telah berlaku di km414 antara bukit beruntung ke lembah beringin . kemalangan melibatkan motor. penunggang telah tercampak ke longkang dan parah dibahagian betis. alhamdulilah pihak peronda plus sempat jumpa beliau. terima kasih diucapkan.

  8. Mohd Fauzi's Gravatar Mohd Fauzi
    30/07/2012    

    Salam, saya baru je join blog ni semlm. Tapi follow blog ni since last week.

    Tiap kali baca kisah3 accident area bayangan maut ni sure bulu roma meremang termasuk accident yg melibatkan kepala kene gilis/ langgar.

    Saya selalu search cite3 accident since teserempak dgn accident kematian isteri kepada Saudara Ridzwan Misran di Sri Petaling dlm bulan April lps.

    Takziah kepada semua mangsa & moga semua arwah dicucuri rahmat dunia & akhirat, amin.

    Saya enjoy membaca blog ini, keep it up!

  9. abas8888's Gravatar abas8888
    08/07/2011    

    saya pulak pernah nampak asap tebal berbentuk seperti pokok setinggi setingkat setengah bangunan kat tengah2 divider kat area bayangan maut ni..asap tu tak bergerak2..berhati-hati selalu bila lalu sini..

  10. Mazidul's Gravatar Mazidul
    22/03/2011    

    Bro, imej bulat itu dipanggil ORBS.

    Boleh Google dan baca fakat berhubung orbs.

    Melalui pengalaman saya, orbs mudah dirakamkan di kawasan dianggap keras. Saya pernah merakamkan banyak gambar sama di Bukit Putus, Negeri Sembilan.

    Sewaktu membuat liputan kes bunuh di tapak pembinaan di Sentul, Kuala Lumpur, orbs saya rakamkan bagai sedang bergerak ke atas, exactly di ruang atas mayat dibalut dengan tikar.

  11. 04/02/2011    

    menakutkan…

  12. zr8's Gravatar zr8
    01/02/2011    

    mungkin hanya kebetulan

  13. ezuanmamaat's Gravatar ezuanmamaat
    29/01/2011    

    tahniah atas laporan berita yg lngkap & mnyeluruh.. harap phak tuan dapat ke utara untuk meninjau laluan maut 136.0km-146.9km Plus highway. (antara seberang jaya-plaza tol juru)pulau pinang.

  14. godfather's Gravatar godfather
    01/01/2011    

    kereta yang saya pandu dilaluan laju di KM 390 arah utara sebelum exit behrang telah hilang kawalan dan berpusing dengan sendiri dan berhenti dengan keadaan kereta menghadap kenderaan yang datang. Agak mencemaskan kenderaan auto saya boleh mati enjin namun dapat dihidupkan semula tetapi telah dilanggar sebuah kenderaan 4 wheel drive. Nasib baik tiada sebarang kecederaan. Kita semua harus berhati-hati dilaluan tersebut.

  15. tiger's Gravatar tiger
    25/12/2010    

    kawasan tersebut (bukit tagar – rawang) mmg byk mkn org,mgkn sbb jln xrata atau faktor lain… sy sendiri tgl d bukit beruntung,kalo bw kete mlm2 ikut jln lama atau hi way mmg agak seram sket.. psal de kes kwn sy naik kete kemalangan berhampiran hi way tersebut 2org mati dan seorang rakan hilang tangan dan sampai sekarang tak jmp tangan beliau….mengikut kwn india sy,kt seblh hi way bkt beruntung 2 de satu kuil tuhan maut mereka… kalo xpercaya blh ikut jln dr sg choh ke bkt beruntung nnt akn nmpk satu kuil d sebelah kiri sebalh hi way,kecik jek… dr dlu mdhs nk roohkn tp xblh…. wallahualam …. cm pesan sy hati2 ikut jln2 tersebut,sy sdiri de pngalaman ngeri di c2…bykkn berzikir~~

  16. mat's Gravatar mat
    18/12/2010    

    mungkin kelalaian pemandu, atau design flaw.. namun yg ingin saya kongsi pengalaman sendiri.
    1) pernah terserempak wanita cukup sifat melambai tepi jalan. tiada kampung berhampiran, tiada kenderaan rosak berdekatan. jadi, mmg saya tidak berhenti utk bertanya walaupun di dlm hati ingin membantu wanita tersebut. waktu : senja. antara PLUS Tapah-Ipoh
    2) seorang lelaki berlari tepi lebuhraya, lalu tetiba melompat ke jalan. hampir menyebabkan saya sendiri kemalangan kerana cuba mengelak dan terkejut. kelibat lelaki tersebut juga dilihat oleh penumpang lain dlm kereta saya. siapa la gila berjogging tepi highway pepagi buta? waktu : sebelum subuh. antara PLUS parit buntar – taiping.
    3) dlm perjalanan pulang dr KLIA, ketika melalui satu selekoh tetiba kendengaran org mengilai amat kuat. mmg terkejut namun alhamdulillah refleks saya tenang kawal kenderaan. jika terkejut beruk, sah2 sudah masuk gaung. waktu: 2-3 pagi. antara KLIA – mex highway.

    saya bukanlah seorg penakut. namun sbg peringatan utk saya dan semua, kita harus dalam keadaan senantiasa alert ketika memandu. tak kiralah haiwan liar melintas jalan, lopak lubang, pemandu mabuk atau makhluk lain, just stay alert while driving.

  17. 03/12/2010    

    Aku rasa di antara faktor2 lain menyebabkan lokasi ni glamer adalah kerana kes kemalangan maut membabitkan seorang Pegawai PDRM berprofil tinggi berdekatan Bukit Tagar aritu.

    Tapi, yg lebih penting apa tindakan PLUS dalam mengurangkan kemalangan kt lokasi ni? Nak tunggu kes kemalangan mcm kt Tol Jelapang ke baru boleh keluar duit buat penambahbaikan?……KODOKUT…..

  18. 02/12/2010    

    maut itu pasti..takbir!

  19. sohih's Gravatar sohih
    23/11/2010    

    menakutkan laaaa…

    dah la aku dok ulang alik kl – ipoh sebulan 2 kali…

    tapi betui la laluan tu pelik skit.. dah bawak 130kmh pun rasa macam slow je..

  20. cikedis's Gravatar cikedis
    09/11/2010    

    takde sape kacau, term ‘bayangan maut’ sebab jalan highway yang dimaksudkan ni selalu ade kes kemalangan yang melibatkan kematian.. sekadar peringatan utk kita supaya lebih berhati2.

  21. mizi's Gravatar mizi
    07/11/2010    

    apa yang dimaksudkan bayangan maut? ada orang dok kacau orang driving ke?

  1. ondscene.my – Rayuan Terbuka Kepada Perdana Menteri : Laluan Motosikal on 24/03/2013 at 14:08
  2. ondscene.my – 3 Maut – Kemalangan Mercedes Benz dan Treler on 20/03/2013 at 22:14
  3. ondscene.my – Alza Terbabas -Isteri Maut, Suami, 3 Anak terselamat on 30/12/2012 at 11:54
  4. ondscene.my 2 Maut Dirempuh Proton Waja Terbabas | ondscene.my on 16/12/2012 at 20:10
  5. ondscene.my Penunggang Superbike Maut – Motosikal Terbabas, Rempuh Belakang Kereta | ondscene.my on 08/12/2012 at 13:26
  6. ondscene.my Maut Ketika Mengukur Jalan | ondscene.my on 23/11/2012 at 08:21
  7. Pemandu Maut Kelindan Parah – Van Terbalik | ondscene.my on 14/11/2012 at 21:40
  8. Penunggang Maut – Motosikal Rempuh Belakang Lori Tanah | ondscene.my on 12/11/2012 at 19:10
  9. Penunggang Maut – Dirempuh Kenderaan | ondscene.my on 05/11/2012 at 11:09
  10. Pemandu Maut – Persona Rempuh Lori Tangki Simen | ondscene.my on 16/10/2012 at 01:04
  11. Lori Rempuh Treler – Anak Maut | ondscene.my on 15/10/2012 at 13:29
  12. Misteri Skru Bertaburan Di Lebuhraya | ondscene.my on 14/09/2012 at 18:08
  13. Segera : Perhatian Di Laluan Bayangan Maut | ondscene.my on 13/09/2012 at 23:13
  14. Lori Terbalik – Muatan Dilarikan Orangramai | ondscene.my on 31/08/2012 at 17:44
  15. Van Safeguards Terbalik – Duit Syiling Ribuan Ringgit Bertaburan | ondscene.my on 31/08/2012 at 16:27
  16. Selang 5 Jam – 2 Penunggang Maut Di Lokasi Berhampiran | ondscene.my on 26/08/2012 at 23:12
  17. Motosikal Terbabas – Penunggang Maut | ondscene.my on 15/08/2012 at 02:54
  18. Pelajar Universiti Teknologi Petronas Maut – Kereta Terbabas | ondscene on 08/07/2012 at 12:09
  19. Tumpahan Kimia Di Bukit Tagar | ondscene on 06/07/2012 at 20:54
  20. Pemandu Maut – Lori Kontena Terbabas, Terbalik | ondscene on 05/07/2012 at 14:40
  21. 28 Cedera Bas Ekpress Terbabas dan Terbalik | ondscene on 02/07/2012 at 19:28
  22. Pemandu Teksi Maut – Innova Rempuh Belakang Lori | ondscene on 22/06/2012 at 11:03
  23. Penunggang Maut – Digilis Diseret Kontena | ondscene on 18/06/2012 at 22:10
  24. Penunggang Maut – Kemalangan Treler, Lori, Motosikal | ondscene on 28/05/2012 at 14:24
  25. Pemandu Maut Tercampak – Kenderaan Terbalik Beberapa Kali | ondscene on 02/05/2012 at 08:57
  26. 3 Maut Bas Persiaran Rempuh Batu Penghadang dan Terbalik | ondscene on 01/05/2012 at 12:14
  27. Bas Terbabas Langgar Tebing Bukit – Pelajar Terselamat | ondscene on 21/04/2012 at 17:28
  28. Padah Berhenti Di Lorong Kecemasan – Penunggang Maut | ondscene on 02/04/2012 at 16:19
  29. Penunggang Maut – Motosikal Terbabas | ondscene on 12/03/2012 at 07:55
  30. 1 Maut 1 Parah – Motosikal Rempuh Kenderaan | ondscene on 28/02/2012 at 23:46
  31. Kemalangan Treler-Kereta – Ibu Akhirnya Meninggal Dunia | ondscene on 24/02/2012 at 10:42
  32. Penunggang Kawasaki ER-6 Maut – Motosikal Terbabas | ondscene on 06/02/2012 at 21:43
  33. | ondscene on 17/01/2012 at 18:17
  34. Perhatian Kepada Pengguna Lebuhraya Karak | ondscene on 16/01/2012 at 07:38
  35. Suami Isteri Maut – Kereta Rempuh Besi Penghadang Lebuhraya | ondscene on 16/01/2012 at 07:35
  36. PERINGATAN PENTING SEBELUM ANDA BERTOLAK KE KAMPUNG MENYAMBUT AIDILFITRI !! « on 26/08/2011 at 11:43
  37. Kia Sorento Terbabas, Terbalik – Pemandu Maut Dihempap | ondscene on 27/04/2011 at 22:53
  38. Pemandu Bas Maut – Kaki Putus, Gagal Ditemui | ondscene on 23/04/2011 at 02:06
  39. Superbike Terbabas – Pembonceng Maut | ondscene on 16/04/2011 at 13:36
  40. Penunggang Maut – Kepala Digilis Lori Kontena | ondscene on 13/04/2011 at 13:33
  41. Kemalangan 2 Treler – Pemandu Tersepit Lebih 2 Jam | ondscene on 01/04/2011 at 12:30
  42. Pesara Bank Maut – Kereta Rempuh Tiang Papantanda | ondscene on 20/03/2011 at 23:34
  43. Jurutera Yang Bernasib Baik – Kereta Terbakar… | ondscene on 20/03/2011 at 23:21
  44. Pemandu Maut- Lori Rempuh Treler | ondscene on 09/03/2011 at 05:11
  45. Bas Catar Rempuh Lori Sampah | ondscene on 01/03/2011 at 11:46
  46. Pemandu Maut – Hilux Terbalik | ondscene on 27/02/2011 at 02:42
  47. Pemandu Maut – Treler Muatan Gula Terbabas | ondscene on 25/02/2011 at 10:10
  48. Gong Xi Fa Chai | ondscene on 03/02/2011 at 09:50
  49. Pantang Maut … | ondscene on 29/01/2011 at 14:50
  50. Kemalangan Lori Rempuh Treler -1 Jam Tersepit | ondscene on 12/01/2011 at 21:18
  51. Pekerja Penyelenggara Lebuhraya Maut Dirempuh Kereta | ondscene on 11/01/2011 at 11:04
  52. 1 Maut – Van Terbalik | ondscene on 31/12/2010 at 08:36
  53. Kemalangan 2 Bas Ekpress – Suratan Atau Kebetulan… | ondscene on 01/12/2010 at 22:30
  54. 9 Cedera Kemalangan 2 Bas Ekspress | ondscene on 01/12/2010 at 20:07
  55. Selamat Hari Raya Aidil Adha – Biar Lambat Asalkan Selamat | ondscene on 16/11/2010 at 21:49
  56. Pemandu Maut- Tapi, Kemana Treler Yang Dirempuh Itu? | ondscene on 15/11/2010 at 18:17

Disclaimer/Penafian

WARNING !
The material on this blog may be offensive, frightening, indecent or objectionable

While every caution has been taken to provide my readers with most accurate information and honest analysis, please use your discretion before taking any decisions based on the information in this blog. Author will not compensate you in any way whatsoever if you ever happen to suffer a loss/ inconvenience /damage because of/while making use of information in this blog.

Loading

Archives

Categories

Malaysia Web Hosting