Reality in Real Life

Posts in category Ondscene

Hampers dan Hidangan Katak

Hampers dan Hidangan Katak
Sekarang musim berbagai hampers sampai di pejabat sempena perayaan tahun Baru Cina yang akan disambut Khamis ini. Selain hampers, yang paling popular ialah limau – kadang-kadang berkotak-kotak sampai. Semalam saya menerima satu hampers dari seorang rakan berbangsa Cina – menurutnya, sebagai penghargaan dari pegawai di pejabatnya a [...]

Sebahagian MRR2 Tutup Esok

Sebahagian MRR2 Tutup Esok
Perhatian: Kepada pengguna Jalan Lingkaran Tengah 2, MRR2: Laluan ini bermula dari bulatan Batu Caves sehingga Bulatan Cheras Baru, akan ditutup kepada semua lalulintas arah ke Selatan pagi esok, Jumaat 28 Jan 2011. Penutupan bermula jam 8.30 pagi bagi memberi laluan kepada le Tour de Langkawi dan dijangka akan dibuka semula kira-kira 2 jam k [...]

Saya Bukan Mengadap PC 25 Jam Sehari

Saya Bukan Mengadap PC 25 Jam Sehari
Salam kepada semua, Perlu saya maklumkan untuk entah kali ke berapa , semua komen di dalam blog ini hanya akan ‘dilepaskan’ selepas saya/dan dibantu Kujie moderate semua komen. Pada peringkat 2 tahun sebelum ini, saya tidak pernah moderate komen, Semua bebas untuk menulis apa sahaja sehinggalah ke satu tahap, banyak komen yang ter [...]

Cara Asas Bina Blog

Cara Asas Bina Blog
Tak cukup kat blog sendiri, kat sini pun nak buat tutorial.   Sebenarnya enti ini merujuk kepada pertanyaan akuhann bro.. sy ade 4 gmbr pili bomba yg mmg syok abis kalo tgk… tp masalahnya.. blog sy baru buat.. tp hampeh.. da berkali2 cuba buat posting.. xboleh jugak… http://www.ministryofdrift.blogspot.com/ plan nk bercerita tentang RC drift [...]

Nuffnang : 2 Tahun 2 Bulan = RM110.85...

Nuffnang : 2 Tahun 2 Bulan = RM110.85 – Jangan Gelak…!!!
(NOTA -Artikel ini adalah merujuk pada blog ini sahaja dan tiada kaitan dengan blog lain. ) (Update 7 Jan 2011 -8 pagi - sila baca dengan teliti .Saya tidak menyertai program iklan lain selain Nuffnang selama 2 tahun 2 bulan. Semata-mata Nuffnang. Selepas daftar untuk cashout pada Nov 2010, baru saya daftar dengan program yang sedia ada iait [...]

Bersama Mazidul di Ice Room, Kota Dam...

Bersama Mazidul di Ice Room, Kota Damansara
Salam semua Pembaca blog ini, kebanyakannya turut membaca blog Mazidul, wartawan jenayah tersohor. Malam ini, jam 9, pembaca blog ini juga dijemput untuk bersamanya dalam satu pertemuan santai sesama kita. Saudara Mazidul menyampaikan jemputan itu kepada saya dan kepada mana-mana pembaca ondscene yang berada berhampiran, sudikanlah hadir. Say [...]

Cabaran Berita Ondscene

Cabaran Berita Ondscene
CABARAN BERITA ONDSCENE (SIRI 1) 1 Hadiah Utama – Sony Cybershot DSC-S2000 (10.1MP) 3 Hadiah Saguhati – Pendrive 4GB 1 Hadiah Khas – Sony DVP-NS518 (Multi Disc Playback DVD Player) (kemaskini jam 11.35 pagi 19 Dis 2010) Blog ondscene ini telah wujud lebih 2 tahun lalu. Anda disajikan dengan pelbagai bahan berita yang ma [...]

Sesuatu Untuk Anda…

Sesuatu Untuk Anda…
Salam hormat semua Sejak beberapa hari ini saya agak sibuk dan tidak sempat untuk update entry di dalam blog ini. Bagaimanapun, dengan bantuan Kujie, komen-komen anda semua di’approve’ olehnya, dan menjadikan blog ini semakin meriah…!!! Ada beberapa kes yang akan disiarkan sebentar lagi. Antaranya : 1.Kemalangan membabitkan [...]

Gambar Pada Profile Di Kotak Komen

Gambar Pada Profile Di Kotak Komen
Bro Sham sibuk ‘giler gajah’ – lebih sibuk dari seekor makluk yang  sinonim dengan kata berganda remaja sekarang. Jadi  sementara Bro Sham belum update  , saya buat satu  tutor mudah untuk dapatkan avatar pada profile di kotak komen. Sign in di Gravatar dan Login.  Gravatar diaktifkan dengan alamat email  bukan alamat laman [...]

Maal Hijrah 1432

Maal Hijrah 1432
Salam semua Hari ini , kalendar Hijrah adalah 1 Muharam 1432. Hari , bulan dan tahun silih berganti. Yang pergi tidak akan kembali lagi. Sempena hari yang mulia ini, sama-samalah kita berusaha untuk berhijrah ke arah kehidupan lebih baik dan tidak mensia-siakan ruang kehidupan yang masih berbaki ini. Semoga  Hijrah 1432 ini – apa yang k [...]

Bacalah Sampai Pengsanpun…

Bacalah Sampai Pengsanpun…
Salam semua Blog ini sedang dikemaskini dan sedang diuji (testing). Anda mungkin mengalami beberapa kesulitan untuk akses blog ini untuk sementara waktu atau terdapat beberapa perubahan pada sidebar sebelah kanan. Bagaimanapun, tolong faham betul-betul entry di bawah. Tidak mendaftar, tidak semestinya anda tidak dapat membaca isi kandungan bl [...]

Perlukah Mendaftar Untuk Menulis Kome...

Perlukah Mendaftar Untuk Menulis Komen
Ini adalah contoh dari berpuluh² komen  yang diterima setiap hari. Sebenarnya dah lama diperhatikan trend ini. Tinggalkan komen kemudian ‘menjadi orang lain’ menyokong komen pertama tadi seolah-olah ada orang lain yang menyokong fakta yang dikemukakan. Anda nak yakinkan siapa? Diri sendiri atau pembaca? (more…) Share this [...]

Semua Sistem Sudah OK

Semua Sistem Sudah OK
Salam semua Akhirnya, setelah bertungkus-lumus sepanjang malam hingga pagi ini (dan campur break kira-kira 2 jam untuk kes kemalangan maut di bawah), laptop telahpun selesai dikerjakan. Banyak entry di bawah tertangguh atau tidak berapa lengkap kerana masalah sejak seminggu lalu. Untuk itu, saya akan mula upload foto-foto ke dalam entry-entry [...]

2 Kes Akan Disiar Sebentar Lagi

2 Kes Akan Disiar Sebentar Lagi
Saya membuat liputan 2 kes hari ini. 1- Sebuah restoran ‘vegetarian’ di Petaling Jaya hari ini diarahkan menanggalkan logo halal Jakim setelah didapati menggunakannya tanpa kebenaran, malah logo itu telahpun dimansuhkan penggunaannya kira-kira 10 tahun lalu.     Walaupun ianya berasaskan ‘sayur’ , namun beberapa keragu [...]

Vista Oh Vista – SOS

Vista Oh Vista – SOS
Salam semua Masalah siaran tergendala masih belum dapat diatasi. Laptop saya menggunakan Windows Vista Premium, Acer Aspire 4920 (dah layak jadi tukun tiruan kot…) Sejak lebih 2 tahun lalu, saya tidak pernah menghadapi masalah, walaupun dakwaan mengatakan Vista merupakan kegagalan Microsoft yang paling besar dalam OS nya menyebabkan dat [...]

Siaran Tergendala

Siaran Tergendala
Salam semua pembaca Sejak malam tadi, laptop saya mengalami masalah menyebabkan saya tidak dapat melakukan sambungan pada broadband. Banyak kerja-kerja tergendala ,dan usaha sedang dilakukan untuk keadaan pulih seberapa segera. Untuk itu, entry yang masih belum lengkap di bawah terutama foto-foto yang belum diupload, terpaksa ditangguhkan sem [...]

Selamat Hari Raya Aidil Adha – ...

Selamat Hari Raya Aidil Adha – Biar Lambat Asalkan Selamat
Salam buat pembaca ondscene Sejak beberapa hari ini, banyak kemalangan maut berlaku – di saat-saat kita akan menyambut Hari Raya Aidil Adha @ Hari Raya Korban. Kita amat sedih dengan kejadian yang berlaku malah kepada keluarga mangsa, ianya bagai permata yang hilang buat mereka. Sama-sama kita doakan dan sedekahkan Al-Fatihah buat mangs [...]

Pakcik Taip Nama Saya Kat FB …&...

Pakcik Taip Nama Saya Kat FB …… ……
“Pakcik taip nama saya kat fb …. …..” Mesej saya terima pada telefon bimbit ketika berada di satu majlis di Kg Sg Relong, Kamunting, Taiping pada Sabtu lalu. Mesej itu dari seorang anak gadis , yang kebetulan duduk semeja bersama ibunya dengan saya  ketika makan. Sebelum pergi, saya sempat  bergambar dengannya dan mem [...]

Disclaimer/Penafian

WARNING !
The material on this blog may be offensive, frightening, indecent or objectionable

While every caution has been taken to provide my readers with most accurate information and honest analysis, please use your discretion before taking any decisions based on the information in this blog. Author will not compensate you in any way whatsoever if you ever happen to suffer a loss/ inconvenience /damage because of/while making use of information in this blog.

Loading

Archives

Categories

Malaysia Web Hosting