Reality in Real Life

Penyamun Mati Dibelasah

140206 belasah (2)
Jalan Jambu Jerteh
Jinjang, Kuala Lumpur
6 Feb 2014
9.40 malam
 

Walaupun tindakan yang dilakukan ini menyalahi undang-undang, tetapi siapa yang dapat halang kemarahan bila berlaku di depan mata.

Ini yang terjadi apabila seorang lelaki yang menyamun sebuah stesyen minyak, akhirnya menemui padah – mati dibelasah oleh orangramai.

Kejadian bermula apabila 2 lelaki menaiki sebuah motosikal bertindak nekad untuk menyamun stesyen minyak Petronas di Jalan Jambu Jerteh, Jinjang.

Saspek turun dari motosikal dan sambil memegang parang, terus memasuki ke dalam stesyen minyak , manakala rakannya menunggu di luar.

Saspek kemudian menyamun sejumlah wang dan rokok di kaunter, dan kejadian disedari oleh orangramai.

Sebaik saspek keluar, dia telah dikejar hingga seberang jalan dan dipukul, manakala rakannya terus melarikan diri dengan motosikal.

Akibat dibelasah teruk, saspek yang mengalami luka parah di bahagian muka, maut di tempat kejadian.

Nota : Difahamkan, saspek adalah seorang OKU

 

6 Comments

 1. 12/02/2014    

  Yg salah tetap salah.Inilah padahnya..malahan mereka sendiri tahu kalau tertangkap oleh org awam silap2 nyawa taruhan.tindakan sukar diramal.Niat org awam hanya nak bagi pengajaran namun bila dah 10 tgn yg menghayun mcm ni lah yg terjadi.

 2. mia mia
  11/02/2014    

  agak2 la nk buat andaian yg tidak bernas terhadap suspek.. suspek adalah orang oku.. suspek tidak patut diperlakukan demikian.. yang patut dipersalahkan adalah org awam kerana memukul suspek sehingga mati.. yg memukul hingga mati adalah lebih kejam daripada perompak.. suspek adalah org oku, kemungkinan kwn suspek mempergunakan suspek utk merompak..

 3. chiko chiko
  07/02/2014    

  Tgk susuk tubuh peragut mengimbas ingatan saya kereta dipecah sewaktu sedang memandu dan berhenti di trafik light paparich di jalan ipoh 16/12/2013. Mungkin ini lah orang nyer….

 4. 07/02/2014    

  jelasnya gambar….terang betul

 5. bibikbiru bibikbiru
  07/02/2014    

  Pengajaran?

  Cari makan cara halal.

 6. Mohd Azuwan Mohd Azuwan
  07/02/2014    

  Yg pukul pun sama jadi penjenayah tanpa niat.Susah nk kawal emosi bile penjenayah kena tangkap depan mata. Maka penyelesaian dgn undang-undang awam bertukar jadi undang-undang rimba. Pengakhirannya pula tak selalu baik seperti ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer/Penafian

WARNING !
The material on this blog may be offensive, frightening, indecent or objectionable While every caution has been taken to provide my readers with most accurate information and honest analysis, please use your discretion before taking any decisions based on the information in this blog. Author will not compensate you in any way whatsoever if you ever happen to suffer a loss/ inconvenience /damage because of/while making use of information in this blog.
Loading

Archives

Categories

Malaysia Web Hosting