Reality in Real Life

Kereta Melambung, Hempap Kereta Lain- 4 Tercampak, 1 Maut

Km 22-5
Jalan Lingkaran Tengah 2
berhampiran susur Bkt Antarabangsa
Ampang
Selangor
20 Mac 2010
4-30 petang
Lagi kemalangan maut di MRR2.
Dan kebetulan, mangsa juga lahir pada bulan November, lebih tepat lagi 13 Nov, 1991.
Mengerikan – Itu sahaja yang dapat digambarkan mengenai kemalangan ini.
Kereta Proton Iswara ini dinaiki 5 orang , 4 lelaki dan seorang wanita, dalam perjalanan dari arah Gombak menuju Selatan.
Setibanya di tempat kejadian, kereta ini hilang kawalan lalu terbabas ke arah pembahagi jalan dan melanggar pokok hiasan.
Ia kemudian memasuki laluan bersebelahan sebelum melambung dan bertembung dengan sebuah Proton Waja dipandu seorang lelaki.
Proton Iswara kemudian menghempap Proton Waja sebelum terhempas semula di atas jalan.

Akibatnya, 4 penumpang Proton Iswara tercampak keluar di kedua-dua bahagian jalan.

Seorang penumpang yang tercampak kira-kira 10 meter, Nurul Adibah Mohammed Hazim , 19 tahun, maut di tempat kejadian.
Nurul Adibah berasal dari Jalan Indah 16, Taman Pangkalan Indah, Alor Gajah, Melaka.
Manakala 3 lagi, yang dipercayai anggota tentera dari Kem Kementah, cedera parah dan berada dalam keadaan kritikal di Hospital Ampang.
Mayat Nurul Adibah dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.
Kemalangan menyebabkan MRR2 sekali lagi mengalami kesesakan teruk, kali ini sepanjang lebih 15 kilometer di kedua-dua arah.
Untuk rekod, mangsa dilahirkan pads 13 Nov, 1991.

21 Comments

  1. 02/01/2011    

    ngeri..abg sham.pic nnt buat besar sket..hehe..snang nk nengok..

  2. cloud's Gravatar cloud
    29/11/2010    

    sokong

  3. cloud's Gravatar cloud
    29/11/2010    

    penah cam pelesit je~~pengalaman ayah bawak kereta brek emergency sebb ada pakcik bwak motorsikal jatuh kena himpit kereta di depan,kereta belakang pun sempat berhenti tp ada sebuah kereta bernombor plat dr jauh xsempat brek terus rempuh kereta belakng kena kereta ayah aku~~slamat skena pakcik kat depan,keluar sound2 kenapa bhenti tngok kat depan geleng kepala,patut la baru lepas hntar pegwai balik kem nak jemput gf kat bndr nak cpt,smpai skrg xsetel sebb kereta tu kereta kerajaan bukan prsendirian.xboleh claim insuran

  4. zero_hour1988's Gravatar zero_hour1988
    30/03/2010    

    ermmmm….aku berada di laluan ini ketika itu…igt nak sampai one utama kul 5,alih2 kul 7 terpaksa u turn balik sbb da lmbat…mmg ngeri…aku sokong psal pkok bunga tu….spanjang mrr2 tgk la brape byk pokok kat tgh laluan…skang aku da tak brani lg nak lalu fast lane,rs cam ada je kete nak msuk lane sini..lg satu ksimpulannye,tlg la kalo dlm kete tu pkai la seatbelt…bygkan kalo dorang pkai seatbelt tak mgkin tercampak camni…mgkin punca pompuan tu mati sbb tak pkai seatbelt,pastu tercampak…mgkin sj la…

    cam ne la nak sdarkan rakyat malaysia, btapa pntingnye seatbelt tu..bkn skadar nak elak kene saman je..nyawe tu brade n siste…

  5. Friend's Gravatar Friend
    23/03/2010    

    blum delete.. masuk akaun sndiri dulu. .baru boleh open.. ataupun search nama penuh..

  6. adieslave's Gravatar adieslave
    22/03/2010    

    sokong,xpatot letak pokok,watper nak hias kalo xslmat…letak jer blok konkrit,kajian menunjukkan ia lbh slamat dari palang besi,tapi kene ada airbag yg berfungsi la…

    facebook die dah deleted la bro…

  7. Friend's Gravatar Friend
    21/03/2010    
  8. rommel's Gravatar rommel
    21/03/2010    

    dh byk kali kemalangan kerap berlaku di MRR2. Satu lagi yg saya ingin tekankan di sini adalah kualiti dan faktor keselamatan laluan tersebut. Dengan menanam pokok2 hiasan boleh menahan kenderaan dari terbabas ke laluan bertentangan? Sila dan tolonglah JKR upgrade sistem keselamatan MRR2 dengan menambah crash barrier atau penghadang keselamatan yang bermutu. Saya yg memandu di laluan tu phobia takut kereta dari laluan bertentangan terbabas dan masuk menghentam saya.

  9. adieslave's Gravatar adieslave
    21/03/2010    

    lagi satu,no plat J,xder r sume,tp kebnykan,dah byk kali nak terlibat eksiden dgn plat ni,n penah skali terlibat :)

  10. mohd shazwan nabil's Gravatar mohd shazwan nabil
    21/03/2010    

    joy ride…orang lain jg mangsa…

  11. me, myself & mbek's Gravatar me, myself & mbek
    21/03/2010    

    takziah kepada keluarga mangsa.

    *berkaitan kenderaan ber no plate 'Z'.. mungkin x semua tapi mmg ada yg memandu mcm &^%$#@ …. kalau kat highway tu… 3 batu lg dia dah bg highbeam nak memotong… tapi x sampai2 gak lg… *&^%$#@

  12. siti murni ishak's Gravatar siti murni ishak
    21/03/2010    

    oo..kat sini ramai yg pandu ala2 fast n furious..ngeri.

  13. adieslave's Gravatar adieslave
    21/03/2010    

    sampai ke malam pon iswara tu ada lagi,sesak sampai ke cheras,sumer dok tgk,haih…

    kepada pemandu,kalo der eksiden,jgn la perlahankan kenderaan semata2 utk tgk je,kalo nk tlg xper la gak,dah byk kali camni,naik hangin jer rase..

    memang mrr2 ramai bwk laju,bwk 90 kene dok lane tgah,yg knan ntah bape ler,berdesup je pegi..

    pasal no plat Z,saya sokong,memg camtu,penah kene skali ikut ske ati masuk xbg signal,saya horn la,smpai kat simpang,berhenti sebelah,sound2 lak,igt dah hebat sgt ker,kalo kene langgar mati gak,sdar la….

    apa2 pon,semoga roh mereka dicucuri rahmat dan menjadi pengajaran kepada semua,MRR2 bukan litar lumba

  14. Friend's Gravatar Friend
    20/03/2010    

    mrr2 bukan utk laju..

    takziah pd kluarga arwah..

  15. winter gurl's Gravatar winter gurl
    20/03/2010    

    Jangan pandu laju2 …ingat keluarga yg tersayang .

    jangan nak susahkan org lain pula ,sesakkan jalan dan susahkan family .

    Rest in peace

  16. sAzUwI's Gravatar sAzUwI
    20/03/2010    

    mrr2 lagi..hmm

  17. h4ni3's Gravatar h4ni3
    20/03/2010    

    ohh.. ini rupanya yg berlaku..
    kitorang lalu jalan ni tadi lebih kurang pukul 6 ptg.. jalan still sesak.. lebih sejam jugak la trapped.
    tapi masa kitorang sampai kat lokasi ni, ada kereta iswara jer kat tepi jalan.
    thanx for the news, bro
    takziah utk keluarga mangsa..

  18. RastaMat's Gravatar RastaMat
    20/03/2010    

    Urdun,
    kenyataan kamu buat aku terfikir dan terbayang..
    mungkin ada yg x kene kepada pemandu kereta terbabit..
    sekadar andaian..

  19. V.I.C @ D.I.A.N.A's Gravatar V.I.C @ D.I.A.N.A
    20/03/2010    

    Abg Sham, vic ada kat tempat kejadian, baru balik dr Pekan, Pahang dan sempat lihat mayatnya yang sudah ditutup dengan kain putih sahaja. Dahsyat juga keadaan kereta iswara tu. Tak sangka rupanya ada 5 penumpang termasuk seorang pemandu dalam iswara tu.

    Sampai je rumah terus bukak blog abg sham sbb dah agak, mesti leh tahu berita lanjut kat sini. Memang pantas betul la blog ondscene ni. hehehehe

  20. Urdun's Gravatar Urdun
    20/03/2010    

    Satu soalan yang mungkin tiada kena mengena atau mungkin juga berkaitan…

    Pernahkah anda lihat bagaimana kenderaan yang no pletnya bermula dari huruf Z dipandu terutamanya bila pegawainya tiada didalam kenderaan tersebut..?

    Dari Proton Iswara sehingga trak 3 tan….. kalau tak perasan silalah perhatikan terutama di lebuhraya2…

  21. Kujie's Gravatar Kujie
    20/03/2010    

    malam tadi , dalam perjalanan balik betul-betul depan mata kemalangan motor dalam renyai hujan.

    Berdesup jantung!
    terus ingat anak bujang…call dia.

    Naluri mak2 mmg mcm ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *

Disclaimer/Penafian

WARNING !
The material on this blog may be offensive, frightening, indecent or objectionable

While every caution has been taken to provide my readers with most accurate information and honest analysis, please use your discretion before taking any decisions based on the information in this blog. Author will not compensate you in any way whatsoever if you ever happen to suffer a loss/ inconvenience /damage because of/while making use of information in this blog.

Loading

Archives

Categories

Malaysia Web Hosting