Reality in Real Life

Pemandu Maut – Nissan Murano Terbabas, Terbalik

image

Jalan Tun Razak
Kuala Lumpur
13 Julai, 2014
7 pagi

Nama : Arokianathan Sinniah, 30, Jln Gombak, K.Lumpur

image

Apa yang berlaku ini adalah akibat dari kelajuan yang keterlaluan.

image

Nissan Murano ini sebelumnya telah terbabit kemalangan dengan beberapa kenderaan termasuk motosikal.

image

Dari bulatan Pahang, Murano kemudian memecut laju melalui Jalan Tun Razak, dan sebaik memasuki susur arah terowong berhampiran KLCC, ia hilang kawalan.

image

Tayarnya dipercayai pecah, menyebabkan Murano terbabas ke kanan , merempuh tiang lampu dan memasuki laluan bertentangan.

image

Lalu terbalik…

Pemandunya, Arokianathan Sinniah, 30, seorang peniaga barangan lusuh, maut akibat cedera parah di kepala dan badan.

image

Mayat Arokianathan dikeluarkan dengan bantuan anggota boma dari Balai Bomba dan Penyelamat Keramat.

image

Mayat dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.

image

Sentiasalah berhati-hati – kenderaan mahal tidak menjamin sepenuhnya keselamatan anda ketika memandu jika gaya pemanduan anda macam…

Posted from WordPress for Android

4 Comments

  1. bibikbiru's Gravatar bibikbiru
    18/07/2014    

    Walaupun eksiden, kete nampak ok jer. Cuma tayar tercabut.

    Camne sampai drebar maut??

    Pelik gak

  2. Zul's Gravatar Zul
    15/07/2014    

    Orang melayu memang merasa gah bila telah kena accident, tapi sebelum kena accident ambil tak kisah, ambil jalan mudah dan tak beringat-ingat. Maka, Tuhan itu Maha Kaya, diberinya lah kepada mereka accident-accident begini supaya lebih beringat dan berhati-hati tapi bak kata pepatah yang masyur dan memeang betul betul kaw – “MELAYU MUDAH LUPA”

    • Ah Kai's Gravatar Ah Kai
      15/07/2014    

      Bro, yg accident tu India lerrr…By the way, bukan Melayu aje yg mudah lupa, semua manusia tak kira bangsa pun mudah lupa..Pls look in broader view

  3. 14/07/2014    

    “gaya pemanduan anda macam ….haramjadah”

    Tayar nampak botak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Disclaimer/Penafian

WARNING !
The material on this blog may be offensive, frightening, indecent or objectionable

While every caution has been taken to provide my readers with most accurate information and honest analysis, please use your discretion before taking any decisions based on the information in this blog. Author will not compensate you in any way whatsoever if you ever happen to suffer a loss/ inconvenience /damage because of/while making use of information in this blog.

Loading

Archives

Categories

Malaysia Web Hosting